Combi-arrangement Woudagemaal

Water is in Friesland heel belangrijk. Boeren hebben belang bij een goed beheer van het waterpeil. Wanneer het teveel regent, zorgt het Woudagemaal voor de afvoer van overtollig water. En wanneer het land te droog is, moet er niet teveel water uitstromen. Water is niet alleen voor boeren belangrijk, maar ook voor de scheepvaart. De Friese meren en kanalen, die nu vooral door de recreatievaart worden gebruikt, fungeerden vroeger als de snelwegen van Friesland. Vrijwel al het vervoer van goederen en mensen ging over het water, omdat de onverharde landwegen grote delen van het jaar te drassig waren om er met karren en koetsen overheen te rijden.

Voor schippers van skûtsjes, beurtschepen en trekschuiten was het van groot belang dat er genoeg water was om op te varen. Bij te laag water liep een schip natuurlijk vast en bij te hoog water werden de vaste bruggen lastige obstakels. Ook schippers hadden en hebben nog steeds veel belang bij voldoende water. Zo zijn het Woudagemaal en het Fries Scheepvaart Museum onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wat is het combi-arrangement?
U wordt ontvangen in het bezoekerscentrum Ir.D.F. Woudagemaal met een kopje koffie/thee en een stukje Friese oranjekoek. Vervolgens krijgt u door middel van een 3D film, een expositie en een rondleiding door het gemaal een indruk van de 'Kathedraal van Stoom' en zijn techniek.

Na een lunch in het bezoekerscentrum reist u af naar Sneek, waar u het Fries Scheepvaart Museum kunt bezoeken. Aan de hand van een gratis audiotour kunt u heerlijk door het museum dwalen. De voorwerpen in het museum vertellen u de verhalen over de geschiedenis van de Friese scheepvaart en de historie van de stad Sneek. Soms zijn de verhalen wat langer en spannender en die kunnen we niet kwijt op een klein bijschrift. Met de audiotour komen de voorwerpen pas echt tot leven.

Kosten
De kosten voor het arrangement bedragen € 36,50 p.p. Hierbij is inbegrepen:

Entree Woudagemaal, inclusief 2x koffie/thee met oranjekoek
Luxe sleutelhanger met een afbeelding van het Woudagemaal
Lunch bestaande uit: soep, broodje ham, broodje kaas, melk en karnemelk
Entree Fries Scheepvaart Museum, audiotour, kopje koffie/thee 

Waar kan ik dit arrangement boeken?
Het boeken van dit arrangement kan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Visiting address:

Kleinzand 16
8601 BH Sneek
T 0515 - 41 40 57

Opening hours:

Mon. till Sat. 10:00 - 17:00 hour
Sun. 12:00 - 17:00 hour
 

Postal address:

Postbus 186
8600 AD Sneek
E-Mail

Opening library:

Tues. till Fri. 10:00 - 12:30 hour
and 13:00 - 16:30 hour