fries scheepvaart museum
zomervakantie 2024

zomervakantie 2024

In het Fries Scheepvaart Museum kun je deze zomervakantie testen of jij geschikt ben om mensen in watersnood te helpen. Kruip in het enorme reddingsvlot, probeer contact te leggen met een portofoon en trek zo snel mogelijk een echt reddingpak aan. Als je alle opdrachten gedaan hebt, krijg je een kleine beloning. Natuurlijk kun je ook nog even lekker spelen in het kindermuseum.


Het opdrachtenblad met reddingoefeningen is de hele zomervakantie gratis verkrijgbaar bij de museumbalie. Je betaalt alleen museumentree. Tickets reserveren is niet nodig.

 

Tip: gezinslidmaatschap
Kom je vaker dan 1 keer per jaar in het Fries Scheepvaart Museum, dan is het gezinslidmaatschap iets voor jou. Je krijgt dan het hele jaar door gratis entree voor twee volwassenen en alle kinderen (t/m 18 jaar) die op hetzelfde adres staan ingeschreven. Een gezinslidmaatschap is er al vanaf €40,- per jaar.

kindermuseum

kindermuseum

De grootste zaal van het museum in speciaal gereserveerd voor kinderen. Hier kun je spelen in een echte zeeschouw, een vlot leren bouwen, verschillende games doen en proberen of je een skûtsje kunt trekken. Droom weg in de onderwaterwereld of verkleed je als Viking en hijs de zeilen van het levensgrote vikingschip. Er is ook heel veel duplo, lego en kapla om mee te bouwen. Het kindermuseum staat garant voor urenlang vermaak!

Wil je ook de rest van het museum bekijken? Kies dan een van onze gezinsroutes. We hebben een gevarieerd aanbod leuke speurtochten waarmee je op een speelse manier het museum leert kennen. Met opdrachten om samen of alleen te maken. Toegang tot het kindermuseum is bij de entree inbegrepen, speurtochten kosten €3,- per kind.

beste kidsproof museum van friesland

beste kidsproof museum van friesland

Het Fries Scheepvaart Museum mag zich ook in 2024 Kidsproof Museum noemen, volgens de Museuminspecteurs. In 2023 waren we provinciewinnaar, voor 2024 zijn er geen provinciewinnaars bekend gemaakt.

Museuminspecteurs is een initiatief van de museumvereniging. Het doel is kinderen tot en met 12 jaar op een speelse manier te laten ervaren wat er in de Nederlandse musea te ontdekken is. Door de musea die ze bezoeken middels een app te beoordelen op verschillende onderdelen, bepalen ze mee welke musea 'kidsproof' zijn. Ook kunnen ze in de app zelf kunstwerken maken en inspiratie opdoen voor een volgend museumbezoek. Bovendien kunnen ze meedoen aan de verkiezing 'Museuminspecteur van het jaar'. Helaas stopt de museumvereniging met dit initiatief, waardoor inspecties niet meer gedaan hoeven te worden.