fries scheepvaart museum
Header klompzeilen kidsproof
spelen, leren, ontdekken:
kom naar het kindermuseum
zomervakantie? kom klompzeilen!

zomervakantie? kom klompzeilen!

Wat is er fijner in de zomer dan lekker bootje varen? De hele zomervakantie heeft het Fries Scheepvaart zeilklompen klaarstaan bij de museumvijver. Lekker spetteren! In het kindermuseum kun je ‘zeilen’ in een echte zeilschouw, roeien op een Vikingschip of in het trekzeel een skûtsje proberen vooruit te trekken. En er valt nog veel meer te ontdekken! Maak je bezoek compleet met één van de leuke speurtochten in het museum.

Thuis kun je de waterpret nog groter maken met het DIY-klompboot-pakket. In het pakket zitten alle benodigde materialen en een duidelijke handleiding. Zo kun je helemaal zelf je eigen klompbootje maken. En we beloven je dat hij écht goed kan varen!

Niet zo’n knutselaar? Haal dan het nieuwe puzzelblok, boordevol tekenopdrachtjes, rebussen, sudoku’s en andere leuke dingen om te doen. Zo kom jij de zomer wel door!

Het klompzeilen en kindermuseum zijn bij de entreeprijs van het museum inbegrepen en kun je elke dag doen. Voor een speurtocht betaal je € 3,- per tas of kist. Ieder kind extra kost € 1,- voor een werkblad en evt. andere benodigdheden. Het DIY-klompboot-pakket kost € 7,50, en het puzzelblok €5,-. Beide zijn alleen te koop in de museumwinkel.

beste kidsproof museum van friesland

beste kidsproof museum van friesland

Het Fries Scheepvaart Museum mag zich in 2023 het Beste Kidsproof Museum van Friesland noemen, volgens de Museuminspecteurs. Zij beoordeelden ons museum met een dikke 9,25 - en daar zijn we heel trots op!

Museuminspecteurs is een initiatief van de museumvereniging. Het doel is kinderen tot en met 12 jaar op een speelse manier te laten ervaren wat er in de Nederlandse musea te ontdekken is. Door de musea die ze bezoeken middels een app te beoordelen op verschillende onderdelen, bepalen ze mee welke musea 'kidsproof' zijn. Ook kunnen ze in de app zelf kunstwerken maken en inspiratie opdoen voor een volgend museumbezoek. Bovendien kunnen ze meedoen aan de verkiezing 'Museuminspecteur van het jaar'.

Het Fries Scheepvaart Museum neemt de opmerkingen en beoordelingen van de kinderen heel serieus, dus door ons museum te inspecteren help je ook mee ons aanbod te verbeteren. Ook Museuminspecteur worden? Download de app, bezoek een museum en ga aan de slag!

kindermuseum

kindermuseum

De grootste zaal van het museum in speciaal gereserveerd voor kinderen. Hier kun je spelen in een echte zeeschouw, een vlot leren bouwen, verschillende games doen en proberen of je een skûtsje kunt trekken. Droom weg in de onderwaterwereld of verkleed je als Viking en hijs de zeilen van het levensgrote vikingschip. Er is ook heel veel duplo, lego en kapla om mee te bouwen. Het kindermuseum staat garant voor urenlang vermaak!

Wil je ook de rest van het museum bekijken? Kies dan een van onze gezinsroutes. We hebben een gevarieerd aanbod leuke speurtochten waarmee je op een speelse manier het museum leert kennen. Met opdrachten om samen of alleen te maken. Toegang tot het kindermuseum is bij de entree inbegrepen, speurtochten kosten €3,- per kind.