fries scheepvaart museum
kindermuseum
spelen, bouwen, verkleden:
kom naar het kindermuseum!
kindermuseum

kindermuseum

De grootste zaal van het museum in speciaal gereserveerd voor kinderen. Hier kun je spelen in een echte zeeschouw, een vlot leren bouwen, verschillende games doen en proberen of je een skûtsje kunt trekken. Droom weg in de onderwaterwereld of verkleed je als Viking en hijs de zeilen van het levensgrote vikingschip. Er is ook heel veel duplo, lego en kapla om mee te bouwen. Het kindermuseum staat garant voor urenlang vermaak!

 

Wil je ook graag de rest van het museum zien? Doe dan een van onze speurtochten. We hebben een ruim aanbod voor alle leeftijden.

Kerst met Tomte en Julbock

Kerst met Tomte en Julbock

De hele kerstvakantie kunnen ook kinderen een Scandinavische kerst beleven in het Fries Scheepvaart Museum. Er is een gratis speurtocht waarin je samen met de Scandinavische kerstfiguren Tomte en Julbock op reis gaat door het museum. Het is een speurtocht en doe-boek in één, boordevol creatieve opdrachten en uitdagende oefeningen die je in het museum en deels ook thuis kunnen doen.

Behalve met deze speurtocht kunnen kinderen zich natuurlijk ook heerlijk vermaken in het kindermuseum. De speurtocht met doe-boek is de hele kerstvakantie gratis verkrijgbaar als je het museum bezoekt.