fries scheepvaart museum
kindermuseum
spelen, bouwen, verkleden:
kom naar het kindermuseum!
Meivakantie: scheeps-abzee

Meivakantie: scheeps-abzee

Kun jij de A van anker vinden? En de Z van zeemeermin? In en om het kindermuseum van het Fries Scheepvaart Museum zijn allemaal voorwerpen te vinden, die verwijzen naar de letters van het alfabet. Sommige zie je meteen, andere moet je wat langer over nadenken en een paar zijn zelfs heel goed verstopt! Speur je ook mee naar het Scheeps-ABZee?

Heb je alle letters gevonden? Kom dan je kennis over de voorwerpen testen in onze interactieve gametafel of doe een van de andere leuke spellen in het kindermuseum.

Het Scheeps-ABZee is in de meivakantie gratis verkrijgbaar bij de kassa van het Fries Scheepvaart Museum. Tip: breid je bezoek uit met een van onze leuke speurtochten voor het hele gezin!

kindermuseum

kindermuseum

De grootste zaal van het museum in speciaal gereserveerd voor kinderen. Hier kun je spelen in een echte zeeschouw, een vlot leren bouwen, verschillende games doen en proberen of je een skûtsje kunt trekken. Droom weg in de onderwaterwereld of verkleed je als Viking en hijs de zeilen van het levensgrote vikingschip. Er is ook heel veel duplo, lego en kapla om mee te bouwen. Het kindermuseum staat garant voor urenlang vermaak!

Wil je ook de rest van het museum bekijken? Kies dan een van onze gezinsroutes. We hebben een gevarieerd aanbod leuke speurtochten waarmee je op een speelse manier het museum leert kennen. Met opdrachten om samen of alleen te maken.