fries scheepvaart museum
kindermuseum
spelen, bouwen, verkleden:
kom naar het kindermuseum!
14 oktober: Coole Kidsnacht

14 oktober: Coole Kidsnacht

Speciaal voor kinderen is het museum op 14 oktober na sluitingstijd tóch open, want in het donker ziet het er heel anders uit! Van 18.00 tot 21.00 uur kun je in het museum plastic jutten met de jutter van Sneek. Van het gevonden plastic kun je een bootje maken om mee te gaan nachtvaren in de museumvijver!

Entree €3,50 voor alle leeftijden; museumkaart/ledenpas gratis. Kaartjes koop je aan de kassa of online (klik eerst in de kalender op 14 oktober en kies dan voor Coole Kidsnacht).

Herfstvakantie: vlotjes bouwen

Herfstvakantie: vlotjes bouwen

In de herfstvakantie kun je in het Fries Scheepvaart Museum vlotjes bouwen! In de workshop krijg je een houten bouwpakketje, een hamer en wat lijm en leer je het vlotje helemaal zelf in elkaar zetten. Het vlotje is een mini-versie van de Sterke Yerke.

In het museum kun je namelijk de familietentoonstelling Expeditie Sterke Yerke, van olievervuiling tot plastic soup beleven. Doe waterproefjes om het probleem van olie en microplastics te ontdekken. Klim op het nagebouwde vlot en vergeet niet een duik in het plastic doolhof te nemen! In de museumtuin kun je verschillende soorten plastic scheiden, en vis je zelf met de op afstand bestuurbare plastic hunter de microplastics uit de vijver. Expeditie Sterke Yerke is en inspirerende en stimulerende ontdekkingsreis voor jong en oud!

De workshop vlotjes bouwen kost € 3,- (excl. museumentree) en kun je volgen van maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober, van 10.30 tot 11.30 en van 14.00-15.00 uur. Reserveren kan via balie@friesscheepvaartmuseum.nl, maar je kunt ook tijdens je bezoek kijken of er nog plek is.

kindermuseum

kindermuseum

De grootste zaal van het museum in speciaal gereserveerd voor kinderen. Hier kun je spelen in een echte zeeschouw, een vlot leren bouwen, verschillende games doen en proberen of je een skûtsje kunt trekken. Droom weg in de onderwaterwereld of verkleed je als Viking en hijs de zeilen van het levensgrote vikingschip. Er is ook heel veel duplo, lego en kapla om mee te bouwen. Het kindermuseum staat garant voor urenlang vermaak!

Wil je ook de rest van het museum bekijken? Kies dan een van onze gezinsroutes. We hebben een gevarieerd aanbod leuke speurtochten waarmee je op een speelse manier het museum leert kennen. Met opdrachten om samen of alleen te maken. Toegang tot het kindermuseum is bij de entree inbegrepen, speurtochten kosten €3,- per kind.