fries scheepvaart museum
Plan je bezoek

Openingstijden

10:00 uur - 17:00 uur (maandag t/m zaterdag)

12:00 uur - 17:00 uur (zondag, 2e paasdag/pinksterdag/kerstdag)

Gesloten: Eerste paasdag, eerste pinksterdag, Hemelvaartsdag, eerste kerstdag, Koningsdag en nieuwjaarsdag

Bekijk museumplattegrond
Entreeprijzen

Entreeprijzen

Let op: neem je fysieke Museumkaart mee. Een kopie op je telefoon is niet geldig, die kunnen we niet scannen.

€ 11,00 - Volwassenen€ 5,50 - Kinderen 6 t/m 18 jaarGratis - Kinderen 0 t/m 5 jaar€ 30,00 - GezinskaartGratis - Museumkaart/Rembrandtpas/Ledenpas€ 3,00 - CJP / CKV€ 3,00 p.p. - Scholen in groepsverband€ 9,50 p.p. - Groepen, minimaal 10 betalende bezoekers
Adres en route

Adres en route

We verwelkomen je graag in ons museum. Plan je route gemakkelijk via Google Maps.

Bezoekadres - Kleinzand 16 8601 BH SNEEKTelefoonnummer - 0515 414057Postadres - Postbus 186 8600 AD Sneek
groepsbezoek

groepsbezoek

Familiefeest, personeelsuitje of met een andere groep op pad? Kom naar het museum!

Groepstarief bij > 10 personenRondleiding op maatStadswandeling door SneekCatering optioneelCombi's met andere activiteitenSpeciaal tarief voor busreizen

Parkeren Fries Scheepvaart Museum

Aan het Kleinzand is beperkt parkeerruimte. Je kunt er maximaal 2 uur parkeren voor € 1,20 per uur. In de parkeergarage aan het Normandiaplein, op een deel van het Veemarktterrein en in de parkeergarage aan het Boschplein is parkeren de eerste 24 uur gratis. Al deze parkeergelegenheden liggen op minder dan 10 minuten loopafstand van het museum. In de zomer rijden er bovendien shuttlebussen die je snel en gemakkelijk van en naar de binnenstad van Sneek brengen.

Bekijk parkeerfolder

Openbaar vervoer

Kom je met de bus of trein? Dan kun  je het beste uitstappen bij het treinstation. Vanaf daar is het nog zo’n 10 minuten lopen naar het Fries Scheepvaart Museum. In de binnenstad staat met ANWB-wegwijzers goed aangegeven hoe je bij het museum komt. In de zomer rijdt er een shuttlebus van het station naar de binnenstad. 

Kijk op 9292 voor de meest optimale route naar ons museum.

Plan route
Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

We willen graag dat iedereen zich welkom voelt in het Fries Scheepvaart Museum. Daarom is er een lift, hebben we drempels zoveel mogelijk weggehaald en zijn opstapjes vervangen door hellingbanen. Zo is ruim 95% van de expositiezalen te bereiken met een rolstoel of rollator. In het museum is bovendien een rolstoel te leen, en zijn er lichtgewicht krukjes die je gemakkelijk kunt meenemen. Ook is en een ruim invalidentoilet.

Bij de kassa en in de Gehoorzaal is een ringleiding, voor mensen met een beperking aan hun gehoor. Voor hen is er ook een speciale audiotour, die is voorzien van een inductieloop. Voor het verschonen van baby’s is een aparte ruimte met luiertafel, en er is een magnetron voor het opwarmen van babyvoedsel.

Honden kunnen wij helaas niet toelaten in het museum, voor hulphonden maken we uiteraard een uitzondering.