fries scheepvaart museum
Plan je bezoek

Openingstijden

10:00 uur - 17:00 uur (maandag t/m zaterdag)

12:00 uur - 17:00 uur (zondag, 2e paasdag/pinksterdag/kerstdag)

Gesloten: Eerste paasdag, eerste pinksterdag, Hemelvaartsdag, eerste kerstdag, Koningsdag en nieuwjaarsdag

Bekijk museumplattegrond
Entreeprijzen

Entreeprijzen

Let op: neem je fysieke Museumkaart mee. Een kopie op je telefoon is niet geldig, die kunnen we niet scannen.

€ 11,00 - Volwassenen€ 5,50 - Kinderen 6 t/m 18 jaarGratis - Kinderen 0 t/m 5 jaar€ 30,00 - GezinskaartGratis - Museumkaart/Rembrandtpas/Ledenpas€ 3,00 - CJP / CKV€ 3,00 p.p. - Scholen in groepsverband€ 9,50 p.p. - Groepen, minimaal 10 betalende bezoekers
Adres en route

Adres en route

We verwelkomen je graag in ons museum. Plan je route gemakkelijk via Google Maps.

Bezoekadres - Kleinzand 16 8601 BH SNEEKTelefoonnummer - 0515 414057Postadres - Postbus 186 8600 AD Sneek
groepsbezoek

groepsbezoek

Familiefeest, personeelsuitje of met een andere groep op pad? Kom naar het museum!

Groepstarief bij > 10 personenRondleiding op maatStadswandeling door SneekCatering optioneelCombi's met andere activiteitenSpeciaal tarief voor busreizen

Bereikbaarheid Fries Scheepvaart Museum

Het Fries Scheepvaart Museum in de binnenstad is nog steeds goed bereikbaar. Als je van de kant van Leeuwarden via de Leeuwarderweg de stad binnenkomt, kun je zonder stremming de volgende parkeerterreinen bereiken: Normandiagarage/-plein, Prins Hendrikkade en Willem Lodewijkstraat. Als je via de Oppenhuizerweg naar de rondweg gaat kun je ook alle overige parkeerterreinen bereiken.

 

Als je vanaf de A7 uit de richting Joure komt of vanuit het zuiden, kun je via de rondweg en de Lemmerweg naar P-Zuid Waterpoort of via de rondweg en de Zuidwesthoekweg naar P-West Theater, P-Station Sneek en P-Noord Bolswarderpoort. Je kunt ook vanaf de rondweg via de Oppenhuizerweg naar P-Oost Normandiaplein of de betaalde parkeerterreinen aan de Prins Hendrikkade en de Willem Lodewijkstraat.

 

Kom je vanaf de A7 uit de richting Bolsward dan ga je via de Bolswarderbaan de stad in. Je kunt dan P-Noord Bolswarderpoort, P-Station Sneek en P-West Theater gemakkelijk bereiken.

Parkeren Fries Scheepvaart Museum

Aan het Kleinzand is beperkt parkeerruimte. In de parkeergarage aan het Normandiaplein (P-Oost), op een deel van het Veemarktplein (P-West Theater) en in de parkeergarage aan het Boschplein (P-Zuid Waterpoort) is parkeren de eerste 24 uur gratis. Al deze parkeergelegenheden liggen op minder dan 10 minuten loopafstand van het museum. Ook kun je gratis parkeren aan de Kanaalstraat bij het station (P-Station Sneek) en achter het station (P-Noord Bolswarderpoort). Dit is iets langer dan 10 minuten lopen.

Aan het Kleinzand voor de ingang van het museum zijn twee gratis parkeerplaatsen voor mindervaliden. Voor de overige parkeerplaatsen aan het Kleinzand betaal je de hele week, ook op zondag. Het eerste halfuur is gratis, daarna zijn de kosten €0,96 per half uur en na twee uren €1,44 per half uur. Andere betaalde parkeerterreinen in de buurt van het museum zijn te vinden aan de Prins Hendrikkade, de Willem Lodewijkstraat en het Martiniplein.

Bekijk parkeerfolder

Openbaar vervoer

Kom je met de bus of trein? Dan kun  je het beste uitstappen bij het treinstation. Vanaf daar is het nog zo’n 10 minuten lopen naar het Fries Scheepvaart Museum. In de binnenstad staat met ANWB-wegwijzers goed aangegeven hoe je bij het museum komt. In de zomer rijdt er een shuttlebus van het station naar de binnenstad. 

Kijk op 9292 voor de meest optimale route naar ons museum.

Plan route
Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

We willen graag dat iedereen zich welkom voelt in het Fries Scheepvaart Museum. Daarom is er een lift, hebben we drempels zoveel mogelijk weggehaald en zijn opstapjes vervangen door hellingbanen. Zo is ruim 95% van de expositiezalen te bereiken met een rolstoel of rollator. In het museum is bovendien een rolstoel te leen, en zijn er lichtgewicht krukjes die je gemakkelijk kunt meenemen. Ook is en een ruim invalidentoilet.

Bij de kassa en in de Gehoorzaal is een ringleiding, voor mensen met een beperking aan hun gehoor. Voor hen is er ook een speciale audiotour, die is voorzien van een inductieloop. Voor mensen met een visuele beperking zijn er speciaal getrainde gidsen die een programma op maat kunnen verzorgen. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking kunnen we een programma op maat bieden. Deze programma's zijn op aanvraag via boekingen@friesscheepvaartmuseum.nl of 0515-414057. Graag minimaal 10 dagen voor uw gewenste bezoek contact opnemen.

Voor het verschonen van baby’s is een aparte ruimte met luiertafel, en er is een magnetron voor het opwarmen van babyvoedsel.

Honden kunnen wij helaas niet toelaten in het museum, voor hulphonden maken we uiteraard een uitzondering.

prikkelarm bezoek

Wil je het museum graag bezoeken, maar heb je moeite met prikkels? Op aanvraag kun je het museum bezoeken buiten de reguliere openingstijden. We kunnen je dan rustig ontvangen en afhankelijk van je behoefte geluiden en videobeelden zachter of uit zetten.

 

Een prikkelarm bezoek kan op werkdagen meestal wel plaatsvinden tussen 8.45 en 10.00 uur. In het weekend en schoolvakanties is dat soms wat lastiger. Wil je gebruik maken van de mogelijkheid voor een prikkelarm bezoek? Stuur dan een mailtje naar info@friesscheepvaartmuseum.nl met de datum/data waarop je zou willen komen en welke prikkels we voor je kunnen wegnemen. Wij zullen je dan binnen drie werkdagen terugmailen wat er mogelijk is.

Je kunt alvast de plattegrond van het museum downloaden ter voorbereiding op je bezoek.

Lees ook de review die Uit met autisme in 2023 maakte.

dementievriendelijk museum

Het Fries Scheepvaart Museum ontvangt graag mensen met dementie. Onze rondleiders zijn hierin speciaal getraind. Voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers is er in samenwerking met het Odensehuis in Sneek een keer per maand (op maandagochtend of woensdagochtend) een bezoek op maat. Het programma wordt naar de behoeftes van de deelnemers ingevuld. Net als in het Odensehuis zelf: alles mag en niets moet.

Voor mensen in een verder gevorderd stadium van dementie bieden we het programma Op 'e praatstoel aan. Ook dit is een programma op maat.