fries scheepvaart museum
Over het museum

welkom in het Fries scheepvaart museum

Skûtsjesilen, de Elfstedentocht en de Waterpoort van Sneek. In het Fries Scheepvaart Museum ontdek je de geschiedenis van de scheepvaart in Friesland, de ijssporten en de historie van de stad Sneek.

Waar je nu busjes van pakketbezorgers af en aan ziet rijden, legde vroeger het beurtschip aan in dorpen en steden. Skûtsjes en tjalken waren de vrachtvervoerders  van de negentiende eeuw. En wist je dat Friesland vroeger een eigen oorlogsvloot had? En dat palingsvissers uit Heeg in Londen over een eigen aanlegplaats beschikten? 

In het museum zie je alles over de Sneekweek, de Waterpoort en een zaal vol zilverwerk uit Sneek. De Elfstedentocht en het schaatsen staan centraal in de IJszaal, want als ’s winters de waterwegen bevroren deed men alles op de schaats.

Bezoek het museum, en dompel je onder in de historie van de Friese wateren!

Wil je weten wat andere bezoekers van het museum vinden? Lees dan de reviews op Tripadvisor of Google.

Koop tickets
Wie is wie in het museum

Wie is wie in het museum

Wil je weten bij wie je een rondleiding boekt of zoek je de contactpersoon voor de media? Hier vind je alle medewerkers van het Fries Scheepvaart Museum.

Vrijwilliger worden?

Vrijwilliger worden?

De tuin onderhouden, catering bij evenementen, groepen begeleiden. Het museum kan niet zonder vrijwilligers. Misschien ook iets voor jou?

missie en visie

missie en visie

Het Fries Scheepvaart Museum wil op een inspirerende manier laten zien hoe sterk de scheepvaart is verbonden met de Friese samenleving en identiteit.