Het Fries Scheepvaart Museum is tijdelijk gesloten.

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus sluit het Fries Scheepvaart Museum zijn deuren tot 28 april voor het publiek.

In het voorjaar organiseren we een tentoonstelling over de bevrijding van Sneek, nu 75 jaar geleden. Samen met Peter van Egmond verzamelde Alice Booij het materiaal voor deze tentoonstelling. In haar lezing neemt Alice Booij ons mee naar de spannende dagen rondom 15 april 1945, toen de Duitsers de stad uit trokken, gevolgd door de Canadezen die het land bevrijdden.

25 maart 2020

Er is voor de lezingen altijd veel belangstelling. Daarom is het raadzaam om u van de voren aan te melden.

bevrijding sneek 2

De lezenreis naar het Gooi, die zou plaatsvinden op 7 april, gaat niet door. De reiscommissie zal contact opnemen met de mensen die zich hebben aangemeld voor deze reis.

Deze wandelingen gaan voorlopig niet door

Sporen van Oorlog en Verzet
is een wandeling door de binnenstad van Sneek. Je loopt langs herdenkingspunten en historische plekken, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog bijzondere gebeurtenissen plaatsvonden.

Een deskundige stadsgids vertelt over het verzet, de Joodse inwoners en onderduikers en over de Sneeker Bloednacht. Deze wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en kan vanaf 15 maart worden aangevraagd bij het Fries Scheepvaart Museum via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kosten bedragen € 4,00 per persoon (minimum aantal deelnemer is 4 personen).

In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 april kunt u om 11.00 uur en om 14.00 uur intappen bij een wandeling. Van te voren opgeeven is raadzaam. De groepen lopen doorgaans snel vol.
Opgeven voor de instap bij de wandeling kan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bevrijding Waag Ruine

Ruïne van het waaggebouw, in brand gestoken door de Duitsers, net voor de bevrijding van Sneek