fries scheepvaart museum
Actueel
30 september: Workshop Light Painting

30 september: Workshop Light Painting

In het duister van de nacht ontstaan de mooiste kunstwerken. Helemaal als je schildert met licht! Dat kan bij de workshop Light Painting tijdens de Museumnacht FRL op 30 september. Met het donker als canvas en het licht als verf, kun je al je creativiteit kwijt. Maak een zelfportret, zet een bijzonder object in het licht, of houd het abstract en laat je verrassen. Met een camera wordt het spoor van je beweging vastgelegd in de mooiste kleuren. Het eindresultaat kun je na afloop zelf downloaden.

De workshop duurt 50 minuten en is zowel geschikt voor jongeren als voor volwassenen. Maximaal 50 deelnemers per keer. Er is een workshop om 20.00 uur en een om 21.00 uur. 

Bestel hier tickets voor de workshop van 20.00 uur.

Bestel hier tickets voor de workshop van 21.00 uur.

Natuurlijk mag je ook het museum bezoeken zonder dat je de workshop volgt. Dan is de entree €5,50. Kaartjes hiervoor koop je gewoon op de avond zelf in het museum. Deze kun je niet online reserveren.

film erfskip online te bekijken

film erfskip online te bekijken

De film 'Erfskip' is hier online te bekijken. Een documentaire gemaakt door Daan Visser, waarin de familie Van Klink centraal staat. Een familie die al generaties lang houten boten bouwt. Op 18 mei 2022 ging de film in het Fries Scheepvaart Museum in première.

Daan Visser: "De documentaire ‘Erfskip’ is een film over liefde. Over liefde voor het houten schip en over liefde voor het vakmanschap van de steeds kleiner wordende groep houtbouwers die Nederland nog kent. Zijn het de laatste der Mohikanen, of heeft het erfgoed nog toekomst?"