fries scheepvaart museum
Actueel

Sneker Sportcafé's over volleybal en voetbal

Het Fries Scheepvaart Museum staat in de maand juni bol van sport. Bij de tentoonstelling Kiek, su sport Sneek organiseert het museum in samenwerking met sportjournalist Peter van der Meeren twee bijzondere sportcafé’s en volgt als afsluiter de Sneker pubquiz, waarbij ook de focus op sport ligt.

In de sportcafé’s staan de grootste Sneker sporten centraal: volleybal en voetbal. Op donderdagavond 15 juni is het voetbalcafé geopend op Kleinzand 16. De inloop is tussen 19.30 en 20.00 uur. Er is plaats voor 100 bezoekers en vol is vol. 

Tickets voor het voetbalcafé
15 juni: Sneker Sportcafé - voetbal

15 juni: Sneker Sportcafé - voetbal

Op 15 juni is er het voetbalcafé. Peter van der Meeren spreekt dan onder andere met de onverslijtbare nestor van het Sneker trainersgilde, Loet Boot. Hij kan ook smakelijk vertellen over het in 1970 behaalde landskampioenschap. Ook Henk Douwsma, Jan Broersma en Gerard van Leeuwen schuiven aan.

Henk is afzwaaiend voorzitter van het succesvolle LSC1890, met een scherpe mening over de huidige ontwikkelingen. Jan vertelt hoe het is om als preses van Black Boys het eeuwfeest te bereiken met een club die maar liefst 17 nationaliteiten onderdak biedt. En Gerard is een ONS-er met een uitgesproken kijk op het Sneker voetbal.

22 juni: Sneker pubquiz

22 juni: Sneker pubquiz

Op donderdag 22 juni is de tweede editie van de Sneker pubquiz, met dit keer veel vragen over de stadse sport. Nynke de Jong, ‘quizkoningin’ van het tv-programma Beat the Champions en zelf fervent wielrenster, zal in 6 rondes ieders kennis van Sneek in het algemeen en Sneker sport in het bijzonder gaan testen. Er kunnen 15 teams van maximaal 5 personen per team meedoen.

Praktische informatie

Kaarten voor het Sneker sportcafé en de pubquiz kosten € 5,- per persoon per keer. Doe je met een team van 5 personen mee aan de quiz, dan bestel je dus 5 kaarten. Museumkaarthouders krijgen gratis toegang, maar moeten wel een kaart reserveren. 

Op 15 juni is de inloop van 19.30 tot 20.00 uur, de pubquiz begint wat eerder: inloop om 19.00 uur en 19.30 uur start de quiz.

film erfskip online te bekijken

film erfskip online te bekijken

De film 'Erfskip' is hier online te bekijken. Een documentaire gemaakt door Daan Visser, waarin de familie Van Klink centraal staat. Een familie die al generaties lang houten boten bouwt. Op 18 mei 2022 ging de film in het Fries Scheepvaart Museum in première.

Daan Visser: "De documentaire ‘Erfskip’ is een film over liefde. Over liefde voor het houten schip en over liefde voor het vakmanschap van de steeds kleiner wordende groep houtbouwers die Nederland nog kent. Zijn het de laatste der Mohikanen, of heeft het erfgoed nog toekomst?"