fries scheepvaart museum

17 september: Museumnacht FRL

Ben jij klaar voor de allereerste Museumnacht FRL? Twintig musea in heel Friesland openen op 17 september 2022 hun deuren na sluitingstijd, om te spelen in de nacht. Met spannende experimenten en avontuurlijke activiteiten. Zo kun je in het Fries Scheepvaart Museum op Blind Date met een museumstuk, en op de nachtpraam stappen naar IJlst voor een workshop houtsnijden.

Koop tickets
boek je blind date met een museumstuk

boek je blind date met een museumstuk

Hou je van spanning en avontuur, of heb je liever drama en romantiek? Aan de hand van jouw profiel zoeken de matchmakers van het Fries Scheepvaart Museum de perfecte date voor je uit. Meet de wilde walvisvaarder, de million-dollar-marskramer of de vurige fashionista. Wordt het een hartje, of swipe je naar links? Hoe het ook afloopt, je drinkt er na de date een lekkere Sneker borrel op!

here comes de nachtpraam

here comes de nachtpraam

Wil je een avondvullend programma? Ga dan voor het Nachtpraamarrangement dat Houtstad IJlst en het Fries Scheepvaart Museum samen organiseren. Voor maar € 7,50 krijg je een workshop houtsnijden is IJlst, de Blind Date in Sneek en vaar je met de nachtpraam heen en weer tussen beide plaatsen. De start is om 19.00 uur in de plaats van je keuze, en tegen 23.00 uur ben je weer terug!

dat snijdt hout

dat snijdt hout

Bij onze 'buren' Museum en Werkplaats Houtstad IJlst kun je rond het kampvuur een workshop houtsnijden doen. Je leert met de hand een lepel of mesje snijden met hout uit de omgeving. Lokaal, duurzaam en ambachtelijk én met passie voor de natuur. Hoe mooi is dat?

Regel je liever zelf je vervoer, kies dan voor het combi-ticket (€ 5,00) om deel te nemen aan de activiteiten in beide musea. Het maakt niet uit hoe laat en waar je start, maar houd er rekening mee dat elke activiteit ongeveer een uur duurt.

Alleen deelnemen aan de activiteit van één van beide musea kan natuurlijk ook! Dat kost je slechts € 3,00.

Ga op de ticketpagina eerst naar 17 september, daarna kun je kiezen welk soort ticket je wilt bestellen.