fries scheepvaart museum
Combi-bezoek aan het Woudagemaal

Combi-bezoek aan het Woudagemaal

Het Fries Scheepvaart Museum en het Woudagemaal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor de binnenvaart was en is het van groot belang dat het water bevaarbaar is. Staat het water te laag, dan loopt een schip vast, staat het te hoog dan worden vaste bruggen lastige obstakels. Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer zorgt al 100 jaar lang voor een goed beheer van het waterpeil. 

Het combi-bezoek start in het Woudagemaal in Lemmer. Je wordt ontvangen met koffie/thee en oranjekoek. Daarna krijg je aan de hand van een 3D-film, een expositie en een rondleiding door het oude gemaalgebouw, een indruk van deze 'Kathedraal van stoom' en zijn techniek. 

Na een heerlijke lunch in het bezoekerscentrum reis je af naar Sneek, waar je op je gemak het Fries Scheepvaart Museum kunt verkennen. Je krijgt een audiotour, waarmee de verhalen achter de objecten tot leven komen.

Prijs: € 36,50 per persoon. 

Hierbij inbegrepen zijn de entree voor beide instellingen, de catering en een luxe sleutelhanger met een afbeelding van het Woudagemaal. De lunch bestaat uit soep, een broodje ham, een broodje kaas, en melk of karnemelk.