fries scheepvaart museum
11 december: Frits Riemersma en het avontuur met de Sterke Yerke lll

11 december: Frits Riemersma en het avontuur met de Sterke Yerke lll

Frits Riemersma was in 1979 een van de vier mannen die met het vlot Sterke Yerke III de Atlantische Oceaan overstaken. Hij is bioloog en deed aan boord onderzoek naar de olievervuiling op zee, de missie waar deze bijna onmogelijke reis om begon. De eindbestemming was Curaçao maar het vlot verging in een storm voor de kust van Bonaire. Alle watermonsters die Frits had genomen, gingen verloren. Waarom vond hij het destijds zo belangrijk om de olievervuiling te onderzoeken? En hoe kijkt hij vanuit dat perspectief naar het huidige probleem van de microplastics in zee?

Dit 'plastic soup-college' van Frits Riemersma is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Wanneer: zondag 11 december 2022, 14.00 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 13.30 uur.
Waar: Fries Scheepvaart Museum
Entree: volwassenen € 4,75, kinderen € 2,25. Museumkaart en leden gratis (inclusief koffie/thee/limonade). 
Inschrijven: via balie@friesscheepvaartmuseum.nl; graag even aangeven met hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen je komt. 

15 december: wat kun je wel doen aan de plastic soup?

15 december: wat kun je wel doen aan de plastic soup?

Wat kun je zelf doen aan grote klimaat- en milieuproblemen zoals de plastic soup? In dit eerlijke gesprek kun je ideeën uitwisselen en inspiratie opdoen over hoe anderen hier mee omgaan. Want de omvang van het probleem is heel groot, maar ook in je eentje kun je invloed hebben.

Onder leiding van Lemke Statema, projectleider van groene en duurzame initiatieven zoals Skjin Wetter, brengen we de grootse problemen terug naar je eigen huishouden. Aan de hand van haar eigen ‘worsteling’ en de ervaringen van anderen geeft Lemke je tips en handvaten om die eerste stap richting verandering te zetten. Welke keuzes maak je in de supermarkt? Koop je vaak kleding? En wat voor cadeaus geef je met kerst?

In dit tweede plastic soup-college doen deelnemers actief mee aan het gesprek. Deel je zorgen, zoek samen naar oplossingen en laat je inspireren!

Wanneer: Donderdag 15 december 2022, 10.00-12.00 uur
Waar: Fries Scheepvaart Museum
Entree: € 4,75, museumkaart en leden gratis. (inclusief koffie/thee).
Maximaal aantal deelnemers: 12, inschrijven via balie@friesscheepvaartmuseum.nl