fries scheepvaart museum
Speurtochten
Stickertoer

Stickertoer

Wat is er leuker dan stickers plakken? In het museum ga je op zoek naar de objecten in je stickerboekje. Gevonden? Dan mag je de juiste sticker plakken! Ondertussen ontdek je van alles over trekschuiten, walvisjagers en kanonnen. 

Leeftijd: 3 - 8 jaarDuur: 1 uurKosten: € 3,- per stickerset (excl. museumentree)Er is begeleiding van een volwassene nodig
Zeemeerminnen en piraten

Zeemeerminnen en piraten

Wat wil je zijn? Een schitterende zeemeermin of een stoere piraat? Met een ooglapje of kroontje op ga je door het museum, op zoek naar stukjes van de code om de schatkist te kraken. Gevonden? Dan mag je een klein cadeautje uitzoeken!

Leeftijd: 4 - 8 jaarDuur: 1 uurKosten € 3,- per kist/tas; extra werkblad + kroontje/ooglapje € 1,- per kind (excl. museumentree)Begeleiding van een volwassene is nodigIn verband met de beperkte voorraad geven we 1 tas of kist per gezin uit.
Viking gezinsroute

Viking gezinsroute

Met een plunderzak vol materialen ga je met het hele gezin door het museum. Via de audiotour geeft een viking je opdrachten om samen op te lossen. Zo ga je schatzoeken, handelen met hakzilver en navigeren met een zonnesteen. 

Leeftijd: voor het hele gezinDuur: 1 uurKosten: € 3,- per tas (excl. museumentree)De Viking gezinstour moet met minimaal 1 kind en 1 volwassene worden gedaan.
Schatzoeken

Schatzoeken

In een grote schatkist vind je een schatkaart en 12 opdrachtkaarten. Daarmee ga je door het museum en leer je verschillende aspecten van de Friese scheepvaart kennen. Lukt het jou om het raadsel van de museumschat op te lossen?

Leeftijd: 9 - 12 jaarDuur: 1 - 1,5 uurKosten: € 3,- per kist; extra werkblad € 1,- per kind (excl. museumentree)Kinderen die goed kunnen lezen kunnen dit zelfstandig doen.
Gezinsrondleiding

Gezinsrondleiding

Een unieke kans om met het hele gezin het museum te verkennen. Een van onze gidsen neemt jullie mee op sleeptouw en laat verschillende aspecten van de scheepvaart zien. Onderweg zijn er leuke doe-opdrachten voor jong en oud.

Leeftijd: 0 - 100 jaarDuur: 1 à 1,5 uurKosten: € 39,50 per gezin (max. 2 volwassenen)Boek de gezinsrondleiding minimaal 5 werkdagen voor je bezoek.