fries scheepvaart museum

museummaand

Het Fries Scheepvaart Museum doet mee aan de Open Museum Maand in november 2023. Alle inwoners van Friesland mogen gratis bij inlevering van een Open Museum Maand waardebon ons museum bezoeken. De waardebonnen vind je in magazines en huis-aan-huis bladen, en kun je downloaden op de website van de Open Museum Maand.

Vanwege de Open Museum Maand organiseert het Fries Scheepvaart Museum de hele maand door bijzondere activiteiten. Op deze pagina vind je een overzicht daarvan.

Waardebon downloaden
15-11: wereldzee in de polder

15-11: wereldzee in de polder

In 1873 maakte de Fransman Henry Havard een iconische reis rondom de Zuiderzee. Hij wilde de pittoreske dorpen en steden vastleggen voordat de modernisering ze voorgoed zou veranderen. Honderdvijftig jaar later voer Ronald Nijboer in zijn kielzog het IJsselmeer rond, en tekende de verhalen van de bewoners van nu op.

Over zijn reis met een historische tjalk en zijn boek Wereldzee in de polder, vertelt hij op 15 november in het Fries Scheepvaart Museum.

De lezing begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Entree € 7,50 (incl. kopje koffie/thee). Gratis entree bij inlevering van een waardebon, of met Museumkaart of Ledenpas. Aanmelden is noodzakelijk: balie@friesscheepvaartmuseum.nl.

t/m 5 december: de werkkamer van Sinterklaas

t/m 5 december: de werkkamer van Sinterklaas

Sinterklaas komt al jaren met de stoomboot naar Nederland, en is de beschermheilige van de zeelieden. Ontdek alles over de goedheiligman en zijn band met de scheepvaart in de Pakjesboot 12-route van het Fries Scheepvaart Museum. En vergeet niet een kijkje te nemen in zijn werkkamer aan boord!

De Pakjesboot 12-route is tot en met 5 december doorlopend te volgen. De route is een gratis activiteit bij een museumbezoek. Je betaalt alleen museumentree. Reserveren is niet nodig.