De kerstvakantie is alweer in aantocht en wat is er dan leuker om er met het hele gezin een dagje op uit te trekken. In het Fries Scheepvaart Museum hebben we in elk geval een leuke route klaarstaan, die helemaal in het teken staat van onze stormachtige kerst. De route leidt door het hele museum en is voor iedereen!

Bij de balie van het museum kunnen bezoekers een gratis routeblad krijgen, waarop diverse opdrachten staan. Als alle opdrachten zijn gemaakt, kan in het museumcafé een windvanger geknutseld worden.

Voor deze activiteit is opgave vooraf niet nodig. Kijk voor meer informatie over de reguliere toegangsprijzen en de openingstijden op onze pagina met praktische informatie.

In 2018 bestaat schaatsclub De IJsster 50 jaar. In de IJszaal van ons museum verlenen we gastvrijheid aan de jubileumcommissie om in een kleine presentatie uit de doeken te doen wat deze vereniging in de loop der jaren heeft gedaan voor de ijssport in Sneek en wijde omgeving. Eén van de leden van De IJsster was Olymisch en wereldkampioen Ids Postma. Zijn prijzen zijn al enige tijd te zien in ons museum. Maar ook andere leden van de club verdienen het om in deze presentatie in de spotlights te worden gezet.