De ledenreiscommissie nodigt u van harte uit om deel te nemen aan de voorjaarsexcursie die dit keer leidt naar onze monumentale Friese havenstad Harlingen, waar we ons volop kunnen verdiepen in zowel verleden als heden van deze Parel aan de Waddenzee.

Programma
Om 08:45 uur vertrekken we per touringcar uit Sneek.

Na aankomst in Harlingen worden we vervolgens groepsgewijs welkom geheten bij de Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek aan de Kleine Voorstraat en bij het Gemeentemuseum Het Hannemahuis aan de Voorstraat. Tussen deze bezoeken in drinken we een kopje koffie/thee. Onze lunch gebruiken we bij restaurant Anna Casparii, gelegen op 5 minuten loopafstand aan de Noorderhaven.

In de middag richten we ons op de scheepsbouw. Opnieuw groepsgewijs gaan we een kijkje nemen bij de Willem Barentszwerf en in het bezoekerscentrum ervan. We worden er rondgeleid bij de in aanbouw zijnde reconstructie van het expeditieschip van de vermaarde 16e-eeuwse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz. Verder zijn we in de unieke gelegenheid om een bezoek te brengen aan de werf van Damen Shiprepair. Deze werf, die gespecialiseerd is in onderhoud, reparatie en aanpassing van zeegaande bedrijfsvaartuigen tot 120 meter lengte, verzorgt speciaal voor ons een rondleiding, zodat we kunnen horen en zien hoe dit alles in zijn werk gaat. Ook 's middags drinken we een kopje koffie/thee.

Rond 17:45 uur zullen we naar verwachting weer terug zijn in Sneek.

Kosten
De kosten van deze ledenreis (voor u/uw partner) bedragen € 43,50 per persoon, inclusief vervoer, entrees, rondleidingen, lunch en tweemaal koffie/thee. Met een Museumjaarkaart bedragen de kosten € 39,50 per persoon. Introducees zijn uiteraard van harte welkom voor dezelfde prijs. Wel verwachten we dat zij lid worden van onze vereniging voor € 17,50 per jaar. Na de reisdag zal aan de introducees een inschrijfformulier voor het lidmaatschap worden toegezonden.

Aanmelding
Deze prachtige gelegenheid om Harlingen (nog beter) te leren kennen, heeft ten aanzien van het aantal deelnemers wel een beperking daar Damen Shiprepair, de Willem Barentszwerf en de Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek ons met maximaal 60 geïnteresseerden, groepsgewijs, kunnen ontvangen. Om iedereen een gelijke mogelijkheid voor opgave te bieden, start de inschrijving op vrijdag 28 april 2017 om 10:00 uur en loopt tot en met donderdag 4 mei daaraanvolgend. Na inschrijving ontvangt u nader bericht. Voor vragen kunt u contact opnemen met de vereniging via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier.

Betaling
Wij verzoeken u de bijdrage direct na opgave over te maken naar: NL57INGB0006831771 te name van de Vereniging Fries Scheepvaart Museum Sneek, onder vermelding van uw naam, gevolgd door Ledenreis Harlingen. Aanmeldingen worden in volgorde van opgave én betaling in behandeling genomen. 

Namens de ledenreiscommissie,

Marianne Taselaar, Marc Bolhoven, Friso van Drooge, Jeannette Ritchi en Kirsten Paauwe. Wij kijken uit naar uw deelname en verheugen ons erop u op 19 mei a.s. te mogen begroeten!

Bezoekadres:

Kleinzand 16
8601 BH Sneek
T 0515 - 41 40 57

Openingstijden:

Ma. t/m Za. 10:00 - 17:00 uur
Zo. 12:00 - 17:00 uur
 

Postadres:

Postbus 186
8600 AD Sneek

Opening bibliotheek:

Ma., Wo. t/m Vr. 10:00 - 12:30 uur
en 13:00 - 16:30 uur
Dinsdagen gesloten