Honderden hondjes kijken je nieuwsgierig aan. Ga jij ontdekken wat deze kleurige hondjes met scheepvaart te maken hebben? Wat weet jij eigenlijk over honden en andere dieren? Test dit in onze Grote Dierenquiz met dierenvriend en quizmaster Hendrik Hazewind.

Dierenvriend en quizmaster Hendrik Hazewind

Door het hele museum is een route op poten gezet, waarin dieren een hoofdrol spelen. Beleef samen met pake & beppe waarom alles hier in het HONDerd loopt en help mee om alle opdrachten tot een goed einde te brengen. Knutsel je eigen zeemanshondje of potvistand, ga op jacht naar zeemonsters, reis mee met dolfijnen, help mee om een olifant aan boord te krijgen of zorg ervoor dat de scheepslading niet opgegeten wordt door al die knagers aan boord!

Alle activiteiten zijn doorlopend en op vertoon van pake en/of beppe (of een andere begeleider) is de entree voor kinderen deze week gratis. We beginnen de activiteiten op zondag 19 februari en duren de hele week, tot en met vrijdag 24 februari.

Het educatieve programma van de komende maanden is gebaseerd op het thema van de lopende tentoonstelling 'Ik wou dat ik twee hondjes was'. In het najaar van 2016 hebben scholen vele honderden hondenbeeldjes van karton gekregen, met de vraag deze door kinderen te laten versieren en van een nieuwe 'pels' te voorzien. De mooiste exemplaren zijn door keramiste Eline Janssens uitgevoerd als echte hondenbeelden. Maar ook andere honden van kinderen zijn te zien in de expositie, in kasten of digitaal. In het lesprogramma dat rondom de expositie is gemaakt, wordt verteld over verre reizen die Frieze zeelieden maakten en hoe het voor kinderen was een vader te hebben, die zolang van huis was.

Voor 2017 staan er tijdens de contactavonden in het Fries Scheepvaart Museum weer diverse lezingen gepland. De avonden beginnen om 19:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur. De belangstelling voor de lezingen is vaak groot. Daarom is het raadzaam te reserveren. Dat kan telefonisch (0515 - 41 40 57) of via de e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

- De geschiedenis van de Staffordshire honden - lezing door Eline Janssens - woensdag 15 februari 2017
- Zeegang, over zeevarenden in de 18e-eeuw - prof. dr. J.R. Bruijn - woensdag 15 maart 2017

Kijk voor meer informatie over al onze lezingen in de Agenda.