Museum & Varen

Rondvaart inclusief lunch & bezoek Fries Scheepvaart Museum, € 32,50 p.p.
Bij aankomst in Sneek gaat u eerst naar het Fries Scheepvaart Museum. Hier ontvangt u bij binnenkomst een heerlijk kopje koffie. Daarna zal uw gids u rondleiden door het museum. Onder leiding van deze gids maakt u vervolgens een stadswandeling langs de vele monumenten en gebouwen die Sneek rijk is. De stadswandeling zal eindigen bij het schip de Toerist V  van Rondvaartbedrijf M. van der Werf. Hier wordt u hartelijk welkom geheten door de kapitein en de bemanning voor een prachtige rondvaart over het Sneekermeer. Tijdens de 2 uur durende rondvaart kunt u een lekker broodje nuttigen. Na 2 uur varen zal de kapitein weer aanmeren aan de Jousterkade, aan de rand van het centrum van Sneek. Dit arrangement is te boeken voor groepen van minimaal 25 personen. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.rondvaartvanderwerf.nl

Voor boekingen kunt u mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Skûtsjesilen in hartje Friesland
Friesland en zeilen horen bij elkaar. Skûtsjesilen is voor de meeste Friezen het ultieme zeilen. Annage Skûtsjesilen is specialist in het organiseren van uitjes op deze bijzondere schepen. Samen met het Fries Scheepvaart Museum kan Annage u het volgende arrangement bieden.

U wordt ontvangen in het Friese watersportdorp Grou. Na de koffie met Fryske oranjekoek vertelt de schipper in het palaver over het reilen en zeilen van het skûtsje, haar geschiedenis en het programma voor die dag. Eenmaal aan boord worden de zeilen gehesen en koers gezet naar het Sneekermeer. Na de lunch aan boord wordt er aangelegd in dé watersportstad van ons land: Sneek. En na een kore stadswandeling komt u aan bij het Fries Scheepvaart Museum. Na een kopje koffie/thee wordt u meegenomen door het scheepvaartverleden van Friesland. Hier is de geschiedenis van de Friese scheepvaart van de zeventiende eeuw tot de twintigste op een unieke wijze vastgelegd. Na afloop wordt er teruggezeild naar Grou. Optioneel is de dag af te sluiten met een diner of barbecue aan het water in één van de restaurants van het gezellige Grou.

Programma

10:00 uur Ontvangst in het Theehuis in Grou met koffie/thee en Fryske oranjekoek
10:30 uur Welkom en palaver door de schipper
11:00 uur Aanvang zeiltocht richting Sneekermeer
13:00 uur Picknicklunch onderweg aan boord of op een eiland
14:00 uur Aankomst en wandeling naar het Fries Scheepvaart Museum
14:30 uur Bezoek en rondleiding in het museum
15:30 uur Aanvang zeiltocht terug naar Grou
17:30 uur Aankomst in Grou. Optioneel een buffet of barbecue

Wilt u meer weten over dit arrangement of een boeking maken, dan kunt u contact opnemen met:

Annage Skûtsjesilen BV
Telefoon: 0511 - 53 93 39
Mobiel: 06 - 53 81 41 84
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Web: www.annage.nl/bedrijfsuitje-friesland/ 

Rondvaart inclusief lunch & bezoek Fries Scheepvaart Museum & Weduwe Joustra, € 38,50 p.p.
Bij aankomst in Sneek gaat u eerst naar het Fries Scheepvaart Museum. Hier ontvangt u bij binnenkomst een heerlijk kopje koffie. Daarna zal uw gids u rondleiden door het museum. Onder leiding van deze gids maakt u vervolgens een stadswandeling langs de vele monumenten en gebouwen die Sneek rijk is. De stadswandeling zal eindigen bij het schip de Toerist V  van Rondvaartbedrijf M. van der Werf. Hier wordt u hartelijk welkom geheten door de kapitein en de bemanning voor een prachtige rondvaart over het Sneekermeer. Tijdens de 2 uur durende rondvaart kunt u een lekker broodje nuttigen. Na 2 uur varen zal de kapitein weer aanmeren aan de Jousterkade, aan de rand van het centrum van Sneek. Vervolgens kunt u te voet (5 minuten lopen) naar Weduwe Joustra gaan. Hier kunt u de winkel bezichtigen, maar ook wordt u persoonlijk rondgeleid door de distilleerderij, waarna u aan het einde van de rondleiding natuurlijk het beroemde slokje Beerenburg kunt proeven. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.rondvaartvanderwerf.nl en www.weduwejoustra.nl

Voor informatie en boekingen kunt u mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Zeilen met boeierjacht De Liefde
Wilt u na uw bezoek aan het Fries Scheepvaart Museum zelf ervaren hoe het is om op de Friese wateren te varen? Combineer dan uw bezoek met een zeiltocht aan boord van het boeierjacht De Liefde. Het schip De Liefde is gebouwd in 1885 en behoort daarmee tot de oudste nog zeilende ijzeren schepen van ons land. Een schip met geschiedenis, dat gebruiksvriendelijk en veilig is voor jong en oud en tevens een luxe uitstraling in klassieke stijl heeft.

Boeier De Liefde

Achter het museum stapt u aan boord van De Liefde voor een prachtige tocht over het Friese merengebied onder het genot van een hapje en een drankje. Onderweg zal de bemanning u betrekken in het reilen en zeilen aan boord. Dit arrangement is geschikt voor maximaal 12 personen.

Voor meer informatie kunt u kijken op: www.bedrijfstochten.nl of informeer naar de vele mogelijkheden bij schipper Okke Sappé. Telefoonnummer 0513 - 68 39 99 of 06 - 42 72 56 30 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor boekingen kunt u mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekadres:

Kleinzand 16
8601 BH Sneek
T 0515 - 41 40 57

Openingstijden:

Ma. t/m Za. 10:00 - 17:00 uur
Zo. 12:00 - 17:00 uur
 

Postadres:

Postbus 186
8600 AD Sneek

Opening bibliotheek:

Ma., Wo. t/m Vr. 10:00 - 12:30 uur
en 13:00 - 16:30 uur
Dinsdagen gesloten