fries scheepvaart museum
5 februari: dag van de elfstedentocht

De derde Dag van de Elfstedentocht, bedoeld om stil te staan bij de elfstedencultuur zoals die wordt beheerd in musea en archieven, wordt zaterdag 5 februari gehouden in De Tiid in Bolsward. De dag staat deze keer in het teken van de Elfstedentocht van 1997 - dit jaar 25 jaar geleden verreden. Sprekers zijn onder andere:

• Wiebe Wieling, voorzitter Elfstedenvereniging over de toekomst van de Tocht der Tochten
  • Roeland Stekelenburg, oud-NOVA verslaggever, over zijn reportage over Willem Augustin
  • Syds Wiersma, met nieuw ontdekt materiaal uit het Fries Film- en Audioarchief.

Burgemeester Jannewietske de Vries van Súdwest-Fryslân opent de dag. Het programma is van 14.00-17.00 uur live te zien op Omroep Súdwest en via een livestream op YouTube.