fries scheepvaart museum
5 februari: dag van de elfstedentocht

15 januari is de Dag van de Elfstedentocht, bedoeld om stil te staan bij de elfstedencultuur zoals die wordt beheerd in musea en archieven. Vanwege de lockdown is het evenement in Cultuurhistorisch Centrum De Tiid in Bolsward verplaatst naar zaterdag 5 februari. De dag staat deze keer in het teken van de Elfstedentocht van 1997 - dan al meer dan 25 jaar geleden verreden. Sprekers zijn onder andere:

• Wiebe Wieling, voorzitter Elfstedenvereniging over de toekomst van de Tocht der Tochten
  • Roeland Stekelenburg, oud-NOVA verslaggever, over zijn reportage over Willem Augustin
  • Syds Wiersma, met nieuw ontdekt materiaal uit het Fries Film- en Audioarchief

Voor de Dag van de Elfstedentocht zijn vanwege de coronamaatregelen geen kaarten meer beschikbaar, maar het programma is wel te volgen via een livestream (link volgt).