Activiteiten zomervakantie 2021

Nu de zomervakantie is begonnen, organiseert het Fries Scheepvaart Museum in Sneek de leukste activiteiten voor kinderen. Van walvisverhalen tot een museuminspectie: niemand hoeft zich te vervelen deze zomer!

Walvisverhalen

Over walvissen zijn de mooiste verhalen geschreven. Moby Dick is een klassieker, maar het prentenboek De Kleine Walvis is dat inmiddels ook bijna. En zo zijn er nog veel meer prachtige walvisverhalen voor kinderen. Iedere woensdagochtend zit een museumvrijwilliger klaar om daaruit voor te lezen. Bezoek na afloop de doe-tentoonstelling ‘Femke de Walvis, reus van de zee’ en kom nog even spelen in het kindermuseum.

Van 14 juli t/m 18 augustus, iedere woensdagochtend om 10.30 uur. Voor kinderen van 0-6 jaar en hun ouders. Opgeven is niet nodig.

jongen leest in bootje website

Word museuminspecteur

Het Fries Scheepvaart Museum wil heel graag weten hoe kinderen het museum beleven. Wat vind je van onze speurtochten? Hoe kunnen we het kindermuseum nóg gaver maken? En is de tentoonstelling spannend genoeg? Daarom vragen we kinderen die het museum bezoeken, om een museuminspectie uit te voeren. En als we goede cijfers halen, krijgen we volgend jaar officieel het predikaat ‘kidsproof’!

Hoe werkt zo’n museuminspectie?

Je kunt je aanmelden als museuminspecteur op museumkids.nl of met de app Museum Inspecteurs. Vervolgens ga je naar een museum en na vul je de vragenlijst in. Je kunt ook een vlog maken van je museumbezoek. Hoe meer inspecties je doet, hoe meer punten je kunt verdienen. En je kunt deze zomervakantie ook nog een toffe prijs winnen! Kom je ons museum inspecteren? Dan kun je bij de kassa de speciale museumkidsbutton krijgen!

museuminspecteur website

Gezinsroutes en kindermuseum

Het Fries Scheepvaart Museum heeft een groot aanbod gezinsprogramma’s. Zo is er de Vikingroute, de stickertour en de nieuw ontwikkelde Zeemeerminnen & Piraten-route. Bij alle routes krijg je onderweg door het museum verschillende opdrachten en eindig je in het kindermuseum. En het fijne is: daar mag je alles aanraken en uitproberen! Hijs de zeilen in de schouw, probeer of je een skûtsje kunt trekken of kom chillen op de schapenvellen in de Vikingtent!