Het museum thuis

Vanwege de lockdown kunnen er geen activiteiten plaatsvinden in het museum. Daarom hebben we voor zowel kinderen als volwassenen een aantal dingen bedacht die u thuis kunt doen.

Kinderen

Bestel een envelopje vol zon! Het envelopje vol zon is een knutselpakket met alle materialen die je nodig hebt om zelf een zonnecel-bootje te maken, een kompas en een zonnewijzer. Uiteraard komt er een uitgebreid instructieblad bij met tips en leuke opdrachten. Het envelopje vol zon is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, en kost € 9,50 inclusief verzendkosten. Mail je bestelling en adresgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dan een bevestiging met betalingsinstructies terug, en na betaling wordt het envelopje zo snel mogelijk opgestuurd.

doosje vol zon website

Voor jongere kinderen hebben we een mooie kleurplaat gemaakt van piraten en zeemeerminnen. Je kunt 'm gratis downloaden. Print hem uit en kleur hem mooi in. Veel plezier!

Volwassenen

Ga op reis door Europa! Het Fries Scheepvaart Museum toont de geschiedenis van de scheepvaart in Friesland, maar de collectie herbergt schatten vanuit de hele wereld. Souvenirs die zeelieden meebrachten naar huis, scheepsportretten van de havens die Friese kapiteins aandeden, of schilderijen van historische gebeurtenissen. In de video ‘Reis door Europa’ neemt directeur Meindert Seffinga de kijker mee langs een aantal van die schatten, en vertelt de verhalen die erbij horen.

Of bekijk de virtuele tour door de expositie 'Groningers in Fryslân, kunst van De Ploeg anno 2020'