Help pake & beppe de vakantie door! - 17 - 22 februari 2019

Het thema is dit jaar: "Lekker ite, neat weismite". Dat is natuurlijk een fijn recept om de voorjaarsvakantie nog leuker te maken. In het museum hebben we dit vertaald naar Zee smakelijk! Met de zeelui om tafel natuurlijk. Het wordt weer een bruisende week met doorlopende activiteiten.

Uit de zee komt heel wat lekkers. Eet jij wel eens een visje of heb jij al eens een paling gevangen? Dat kan in de voorjaarsvakantie. En heb je altijd al eens in de buik van een walvis willen zitten? Ook dat kan! Een walvisvaarder heeft er een meegenomen en laat je zien hoe alles van de walvis gebruikt wordt: 'neat weismite'.

De hele week zal het overheerlijk ruiken in het museum, want je kunt brood bakken en proeven met de Vikingen, 'brij' maken en proeven met de frou van de skûtsjeskipper en bijzondere theesoorten proeven, die met schepen naar Sneek zijn vervoerd. Een leuke en lekkere route door het museum laat je van alles wat proeven, ruiken en beleven.

Jonge matrozen krijgen een opleiding van de scheepskok aan boord van een VOC-schip en maken hun eigen eten klaar. Maar pas op voor de scheepsratten, want die hebben ook honger!

In het knutsellokaal kun je van brooddeeg nog iets moois of iets lekkers maken en kun je een eigen lepel van metaal in vorm slaan en graveren. En natuurlijk hebben we een prachtig Kindermuseum waar je na afloop nog lekker kunt spelen.

Op vertoon van een volwassene, is de entree voor de kinderen gratis. De kosten per knutselactiviteit (brooddeeg knutselen of lepel maken en graveren) bedragen € 2,50. Volwassen betalen de gewone entreeprijs van € 7,50. De voorjaarsvakantie is van 17 tot en met 22 februari 2019. De openingstijden staan op onze pagina met praktische informatie.