A Stormy Night at the Museum - donderdag 13 december 2018 van 19:00 - 21:30 uur

Van 25 november 2018 tot en met 6 januari 2019 zijn de stijlkamers in het Fries Scheepvaart Museum wederom in kerstsfeer ingericht. Dit jaar staat in het teken van een STORMACHTIGE kerst. Rond dit thema worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd zoals A Stormy Night at the Museum op donderdagavond 13 december van 19:00 - 21:30 uur.

De regenlaarzen aan en de zuidwester maar op, want er wordt hoog water verwacht in het Fries Scheepvaart Museum. Er is namelijk storm op komst: a STORMY Night at the Museum! Wie durft de storm te trotseren?

In een storm belanden terwijl je op zee bent, is wel het laatste wat je als kapitein wilt. In het Fries Scheepvaart Museum zijn allerlei voorwerpen en verhalen te vinden, die iets te maken hebben storm en de gevolgen daarvan. Tijdens onze STORMY Night willen we u graag laten kennismaken met deze voorwerpen en vooral met de spannende verhalen erachter. De avond zal in het teken staan van onverwachte ontmoetingen met verschillende bekende en onbekende personages uit de Friese geschiedenis.

Maak tijdens deze avond onder andere kennis met mevrouw Oppedijk, waar de harde wind zojuist de ramen uit haar prachtige eetkamer heeft geblazen; al het servies aan diggelen. Wat een chaos! Of loop even binnen bij mevrouw Ten Cate, die het zich in haar gezellige woonkamer inmiddels heel behaaglijk heeft gemaakt. Mees Toxopeus is er ook en hij vertelt over een schip dat in nood verkeert op zee, terwijl een aantal vissers al hun toevlucht tot de haven heeft genomen. Over vissers gesproken; palinghandelaar Anne Wiegers Visser zit in zijn kantoor en maakt zich zorgen over de palingaak, die met een lading paling in de bun onderweg is naar Londen. Zal de aak en de paling in deze storm Engeland ongeschonden bereiken? Als dat maar geen schipbreuk wordt. Voor de Vliegende Hollander is het al te laat; kapitein Jan waart door de museumgangen sinds zijn schip met man en muis is vergaan.........

Als de storm op haar hoogtepunt is, dan sluiten we de luiken voor de ramen en maken het ons gezellig. Na al die harde wind en enerverende verhalen is iedereen vast wel toe aan een lekkere kop warme chocolademelk of een verkwikkend glaasje Beerenburg.

De entree is € 3,00 p.p. Leden, museumjaarkaarthouders en vrijwilligers zijn gratis. Consumpties zijn niet bij de prijs inbegrepen.