Actueel

Museum weer open

Vanaf zaterdag 5 juni 2021 opent het Fries Scheepvaart Museum haar deuren weer voor publiek. Kom de nieuwe expositie 'Bloed, zweet en walvistraan' bekijken - over de walvisvaart door de eeuwen heen. En ontdek samen met de (klein)kinderen alles over de reus van de zee: Femke, de blauwe vinvis. Een echte doe-tentoonstelling voor het hele gezin. Maak muziek op een walvisorgel of keer een knuffel-walvis binnenstebuiten. En durf jij zonder te kijken aan baleinen te voelen?

Maatregelen

Om de openstelling op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen, vragen wij u als bezoeker om een aantal maatregelen in acht te nemen. Kom niet naar het museum als u verkoudheidsklachten heeft, of huisgenoten met verkoudheidsklachten en koorts. Als u zichtbaar klachten heeft kunnen wij u vragen het museum te verlaten. 

Wij vragen u om in het museum de algemeen geldende richtlijnen van het RIVM te volgen. Dus houd 1,5 meter afstand, was of desinfecteer regelmatig uw handen en hoest of nies in uw ellenboog. 

Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer. Gratis parkeren kan in de parkeergarage Normandiaplein en op een gedeelte het Flexaterrein aan de Oppenhuizerweg. Laat (als dat kan) uw jas in de auto en neem een kleine tas mee. Dan hoeft u geen gebruik te maken van de garderobe en lockers. 

In het museum zijn aanwijzingen aangebracht, wij vragen u deze te volgen. Het museumcafé is gesloten. De audiotours zijn wel beschikbaar, deze desinfecteren wij vooraf.

Bezoekadres:

Kleinzand 16
8601 BH Sneek
T 0515 - 41 40 57

Openingstijden:

Ma. t/m Za. 10:00 - 17:00 uur
Zo. 12:00 - 17:00 uur
 

Postadres:

Postbus 186
8600 AD Sneek