Museum weer open

Vanaf zaterdag 5 juni 2021 opent het Fries Scheepvaart Museum haar deuren weer voor publiek. Kom de nieuwe expositie 'Bloed, zweet en walvistraan' bekijken - over de walvisvaart door de eeuwen heen. En ontdek samen met de (klein)kinderen alles over de reus van de zee: Femke, de blauwe vinvis. Een echte doe-tentoonstelling voor het hele gezin. Maak muziek op een walvisorgel of keer een knuffel-walvis binnenstebuiten. En durf jij zonder te kijken aan baleinen te voelen?

In verband met technische problemen in het ticketsysteem, kunt u tijdelijk ook aan de balie van het museum reserveren.

Vooraf reserveren

Voorafgaand aan uw bezoek dient u een kaartje te reserveren. Dat kan online in de ticketshop. Ook met een museumkaart of ledenpas, moet u vooraf online reserveren. Uiteraard hoeft u dan niet te betalen. Neem de pas wel mee naar het museum, want deze moet gescand worden. Het dragen van een mondkapje is in het museum verplicht. Daarnaast gelden de landelijke richtlijnen van het RIVM.

Maatregelen

Om de openstelling op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen, vragen wij u als bezoeker om een aantal maatregelen in acht te nemen. Kom niet naar het museum als u verkoudheidsklachten heeft, of huisgenoten met verkoudheidsklachten en koorts. Als u zichtbaar klachten heeft kunnen wij u vragen het museum te verlaten.

Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer. Gratis parkeren kan in de parkeergarage Normandiaplein en op een gedeelte het Flexaterrein aan de Oppenhuizerweg. Laat (als dat kan) uw jas in de auto en neem een kleine tas mee. Dan hoeft u geen gebruik te maken van de garderobe en lockers.

In het museum zijn aanwijzingen aangebracht, wij vragen u deze te volgen. Het museumcafé is gesloten en de touchscreens zijn buiten gebruik. De audiotours zijn wel beschikbaar, deze desinfecteren wij vooraf.