Museum 2 juni weer open

Op dinsdag 2 juni om 10.00 uur opent het Fries Scheepvaart Museum haar deuren weer voor publiek. U kunt dan alleen naar binnen met een online ticket met starttijd. Deze kunt u hier boeken. Ook mensen met een Museumkaart, Rembrandtkaart en Vrienden van het museum moeten vooraf een ticket met starttijd reserveren. Zij hoeven uiteraard geen entree te betalen. Print het ticket uit en neem het mee naar het museum, of laat ze op uw smartphone scannen bij de kassa van het museum. U kunt tot 20 minuten na aanvang van de starttijd binnenkomen. U kunt daarna binnen blijven zolang u wilt.

Is alles open?

Het museum is grotendeels open, maar omwille van de hygi├źne blijft het Kindermuseum voorlopig nog dicht en kunnen bezoekers ook geen gebruik maken van het Museumcaf├ę. Rondleidingen gaan niet door maar de audiotours die u door het museum leiden zijn wel beschikbaar. Deze desinfecteren wij vooraf. Zo kunt u toch het verhaal van het museum optimaal mee krijgen. Ook is er een speciale 'Ziek, zwak en misselijk-route' verkrijgbaar, die leuk is voor het hele gezin.

De museumwinkel en de VVV zijn tijdens de openingstijden van het museum ook gewoon open, u kunt hier uitsluitend met PIN betalen.

De garderobe en kluisjes zijn beschikbaar, maar we raden u aan uw jas thuis of in de auto te laten als dat kan, en alleen een kleine tas mee te nemen als dat nodig is.

Maatregelen voor een veilig bezoek

Om ervoor te zorgen dat het bezoek veilig en verantwoord verloopt, heeft het museum een aantal maatregelen genomen. Wij vragen bezoekers deze aanwijzingen te volgen. Daarnaast gelden de landelijke richtlijnen van het RIVM.

Heeft u verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid, dan vragen wij u om thuis te blijven. Ook wanneer u huisgenoten heeft met verkoudheidsklachten en koorts mag u niet naar binnen. Wij kunnen u vragen het museum te verlaten als u zichtbaar klachten heeft.