Stadswandelingen "Sporen van oorlog en verzet"

Deze wandelingen gaan voorlopig niet door

Sporen van Oorlog en Verzet
is een wandeling door de binnenstad van Sneek. Je loopt langs herdenkingspunten en historische plekken, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog bijzondere gebeurtenissen plaatsvonden.

Een deskundige stadsgids vertelt over het verzet, de Joodse inwoners en onderduikers en over de Sneeker Bloednacht. Deze wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en kan vanaf 15 maart worden aangevraagd bij het Fries Scheepvaart Museum via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kosten bedragen € 4,00 per persoon (minimum aantal deelnemer is 4 personen).

In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 april kunt u om 11.00 uur en om 14.00 uur intappen bij een wandeling. Van te voren opgeeven is raadzaam. De groepen lopen doorgaans snel vol.
Opgeven voor de instap bij de wandeling kan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bevrijding Waag Ruine

Ruïne van het waaggebouw, in brand gestoken door de Duitsers, net voor de bevrijding van Sneek