Jaarboek 2018

Het jaarboek is weer verschenen: 2018. Ook deze keer staat er weer een aantal interessante artikelen in. Dit jaar is gekozen voor een themanummer over traditionele visserij op de Zuiderzee en de Waddenzee. De artikelen zijn gebaseerd op de presentaties die tijdens een symposium over de visserij van vroeger en nu werden gegeven. Vier van de presentaties zijn omgezet in een artikel voor dit jaarboek. De artikelen zijn van de hand van Ad Leerintveld, die aandacht besteedt aan het Visboeck van Adriaen Coenen, Rob Leemans en Peter Tolsma, die de traditionele vistechnieken behandelen, Hans Zijlstra, die schrijft over de scheepsrampen op de Waddenzee en hun nasleep en Marloes Kraan ten slotte, die de vissersgemeenschappen onder loept neemt. Stuk voor stuk interessante artikelen, die het lezen zeker de moeite waard zijn.

De leden van de Vereniging Fries Scheepvaart Museum krijgen automatisch ons jaarboek thuis gestuurd. U kunt ook lid worden van onze vereniging en op die manier ons museum steunen.