Beelden bestellen

Het is mogelijk om digitale reproducties te bestellen van foto's uit de collectie van het Fries Scheepvaart Museum.

Wat kost een digitaal bestand?

Digitaal fotobestand € 3,00, inclusief BTW
Administratiekosten per bestelling (Nederland) € 3,00, inclusief BTW
Administratiekosten per bestelling (buitenland) € 5,00, inclusief BTW

Digitale bestanden worden standaard aangeleverd in JPEG formaat, 300dpi. Bestanden in TIFF formaat, 300dpi zijn eveneens leverbaar. Zie voor de tarieven bovenstaande tabel. Alle bestanden worden verzonden via de e-mail. Bij grote bestanden of grote hoeveelheden maken we gebruik van We Transfer. Houdt u rekening met een levertijd van 5 werkdagen. Tijdens vakantieperiodes kan de levertijd langer zijn.

(Scheeps)bouwtekeningen en andere grote formaten
De collectie van het Fries Scheepvaart Museum bevat ook veel (scheeps)bouwtekeningen. Wanneer u op zoek bent naar tekeningen voor de modelbouw, dan verwijzen wij u in eerste instantie door naar de Nederlandse Vereniging van Modelbouwers (NVM). Deze vereniging heeft een grote hoeveelheid scheepsbouwtekeningen van diverse scheepstypen beschikbaar, die speciaal voor de modelbouw bedoeld zijn. Meer informatie kunt u vinden op de website van de NVM. Mocht u toch tekeningen uit de collectie van het Fries Scheepvaart Museum willen bestellen, dan is dat mogelijk. Van de tekeningen kan een op 1 op 1 (papieren) zwart-wit kopie worden gemaakt. De kosten daarvan bedragen € 8,- exclusief administratiekosten (zie boven) en verzendkosten. Kosten voor kleurenkopieën zijn op aanvraag. De verzendkosten zijn volgens het PostNL tarief. De levertijd in het geval van (scheeps)bouwtekeningen bedraagt 2 à 3 weken. Tijdens vakantieperiodes kan de levertijd langer zijn.

Auteursrecht
De rechten op afbeeldingen in de collectie liggen bij het Fries Scheepvaart Museum. Bij publicatie is bronvermelding verplicht. Bij materiaal waarvan de rechten niet bij het Fries Scheepvaart Museum berusten, bepaalt de desbetreffende rechthebbende of het materiaal gebruikt mag worden, wat de verder voorwaarden zijn en wat voor eventuele (aanvullende) kosten eraan verbonden zijn. Bij publicatie van foto's is het museum niet verantwoordelijk voor het copyright; de aanvrager van het beeldmateriaal moet dat zelf regelen met de rechthebbende. Wel kan het museum behulpzaam zijn bij het achterhalen van eventuele contactgegevens van rechthebbenden. 

Zie ook de Disclaimer.

Voor verdere vragen over het bestellen van reproducties uit de collectie van het Fries Scheepvaart Museum kunt u terecht bij mevrouw J.J. Tigchelaar, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe kan ik een reproductie uit de collectie van het Fries Scheepvaart Museum bestellen?
U kunt telefonisch (0515 - 41 40 57) of via de e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) een aanvraag indienen voor een reproductie. U kunt dan het desbetreffende objectnummer doorgeven. De objectnummers staan vermeld bij de beschrijving van de voorwerpen op de website van het museum. Zonder objectnummer kunnen we uw aanvraag niet in behandeling nemen. 

Bezoekadres:

Kleinzand 16
8601 BH Sneek
T 0515 - 41 40 57

Openingstijden:

Ma. t/m Za. 10:00 - 17:00 uur
Zo. 12:00 - 17:00 uur
 

Postadres:

Postbus 186
8600 AD Sneek

Opening bibliotheek:

Ma., Wo. t/m Vr. 10:00 - 12:30 uur
en 13:00 - 16:30 uur
Dinsdagen gesloten