Ledenreis vrijdag 3 maart 2017

Een exclusief bedrijfsbezoek aan het heropende Thialf in Heerenveen op vrijdag 3 maart a.s.
Het laten zien en beleven van de geschiedenis van de ijssport in Friesland heeft sinds jaar en dag een belangrijke plaats in ons museum. Voor velen van u kan de huidige ijssport ook op een bijzonder warme belangstelling rekenen. De vereniging biedt u daarom de unieke gelegenheid om mee te gaan naar Thialf, schaatshart van de wereld! Thialf is uiteindelijk hét erfgoed van 150 jaar échte, pure schaatsbeleving.

Al ruim 25 jaar wordt er in Friesland top-ijs geproduceerd. IJs dat zich het beste en het snelste van de wereld mag noemen. Ook is Thialf een icoon op het gebied van duurzaamheid en streeft naar 50% energiereductie onder andere door zelf stroom op te wekken met zonnepanelen. Kortom, een bijzonder bedrijf. Gaat u mee voor een kijkje achter de schermen bij deze snelste laagland schaatsbaan van de wereld met 'state of the art' technologie, hoogwaardige innovatie en de allerbeste voorzieningen?

De oud-voorzitter van het Gewest Fryslân van de schaatsbond KNSB, de heer Eelke Lok, zal speciaal voor ons een lezing verzorgen over 50 jaar Thialf. Dit belooft een bijzonder verhaal te worden.

Een bezoek aan Thialf is natuurlijk niet compleet als er geen wedstrijden gereden worden. Als wij er zijn, wordt de Viking Race gehouden. Dit is een internationaal tournooi voor talentvolle junioren van 11 t/m 17 jaar.

Programma
Op 3 maart a.s. om 13:00 uur vertrekt de bus vanaf het (hoofd)station in Sneek. We worden rond 13:30 uur ontvangen in Thialf. Na een rondleiding volgt een pauze met koffie/thee en wat lekkers. Aansluitend zal de heer Lok zijn lezing verzorgen. Daarna kunt u een kijkje nemen bij de Viking Race. Het plan is om rond 17:00 uur weer in Sneek te zijn.

Kosten
De kosten van deze ledenreis (voor u/uw partner) bedragen € 23,50 per persoon, inclusief vervoer, entree, rondleiding, koffie/thee met wat lekkers én de lezing. Introducees zijn uiteraard van harte welkom voor dezelfde prijs. Nieuw is wel dat we verwachten dat hij/zij lid wordt van onze vereniging voor € 17,50 per jaar. Op 3 maart a.s. wordt aan de introducee een inschrijfformulier uitgereikt.

Aanmelding
Inschrijven voor de ledenreis is niet meer mogelijk. Vanwege de grote belangstelling is op dit moment het maximum aantal deelnemers al bereikt. Voor vragen kunt u contact opnemen met de vereniging via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Betaling
Wij verzoeken u de bijdrage direct na opgave over te maken naar: NL57INGB0006831771 te name van de Vereniging Fries Scheepvaart Museum Sneek, onder vermelding van uw naam, gevolgd door Bedrijfsbezoek Thialf. Aanmeldingen worden in volgorde van opgave én betaling in behandeling genomen.

Namens de ledenreiscommissie,

Marianne Taselaar, Marc Bolhoven, Friso van Drooge, Jeannette Ritchi en Kirsten Paauwe. Wij kijken uit naar uw deelname en verheugen ons erop u op 3 maart a.s. te mogen begroeten!